Aantal personen: 4
150 gr pancetta ( Italiaansontbijtspek)
of ontbijtspek, in reepjes
2-3 el pijnboompitten
300-400 gr rucola, kleine blaadjes of grof gesneden
aardalpuree zie recept : romige aardappelpuree
zout en peper
ca 100 gr parmezaanse kaas
Bak de pancetta in een droge koekenpan krokant.
Rooster ook de pijnboompitten krokant in een droge koekenpan. Roer de pancetta met het vrijgekomen spekvet, de pijnboompitten en de rucola door de hete aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper. Schaaf er vlokken parmezaanse kaas over.
zie recept : romige aardappelpuree
Variatie op de rucolastampot: Rucola kunt u vervangen door andere bladgroenten, bijvoorbeeld waterkers, spinazie, lamsoren, veldsla of andijvie.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |